Blog StrategieSuite

Klant aan het woord: Biyond

Biyond is een Amersfoorts bedrijf en zijn specialisten op het gebied van Business Intelligence en Performance Management.  De consultants van Biyond helpen bedrijven om betere beslissingen te nemen door de juiste informatie te creëren en beschikbaar te stellen. Ton Cornelissen deelt zijn ervaring na het volgen van strategietraject.

“Van een succesvolle start naar…een speler van betekenis”

Een klein bedrijf, 2 gepassioneerde aandeelhouders. De eerste jaren vnl. acterend vanuit een bescheiden ambitie: “een betrouwbaar bedrijf met trotse medewerkers”. Je wilt wel graag groeien naar een speler van betekenis, maar zonder precies te weten hoe en waarom. Tegelijkertijd wil je graag dat “leuke, maar professionele bedrijf” blijven.

We hebben dus een (groei-)strategie nodig…

StrategieSuite heeft ons bij de hand genomen tijdens deze zoektocht. Waar ben je goed in? En waar ben je niet goed in? Hoe gaan aandeelhouders en werknemers met elkaar om? Wat zijn de drives? Wat motiveert je? Het beantwoorden van deze vragen vormt het begin van de zoektocht naar de juiste strategie.

StrategieSuite begeleidt je bij het proces van het omzetten van dromen naar, via de “waarom”, het verwoorden van de “hoe” en de “wat”. Ze doen dit op een energieke, enthousiasmerende en aanstekelijke wijze. Schuwen hierbij de confrontatie niet en adresseren de pijnpunten, waar nodig. Maar vooral doordat StrategieSuite precies weet op welke knoppen er moet worden gedrukt, om bij de aandeelhouders het beste naar boven te halen.

Stippen op de horizon…

Na deze analyse-fase blijkt het niet zo moeilijk meer te zijn, om de “stip(pen) op de horizon” te definiëren.  In het kort: door het definiëren van ons eigen verhaal worden onze (ook kwantitatieve) doelen duidelijk. Door het inbrengen van alle kennis en ervaring (van zowel onszelf als van StrategieSuite) kunnen we het vizier instellen. En door concretisering wordt het 5-jarenplan, inclusief projecten en deliverables, gedefinieerd.

We zijn nu enkele maanden onderweg naar “onze stippen” en we zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met StrategieSuite zijn vruchten gaat afwerpen. Wij durven de hand van StrategieSuite al bijna los te laten….