Blog StrategieSuite

Klant aan het woord: Bystronic

Bystronic is een Zwitsers bedrijf en maakt en levert systemen voor plaatbewerking. De portfolio omvat lasersnijmachines (CO2 en fiber laser) , waterstraalsnijmachines, kantbanken en software. Bystronic is actief in circa 30 landen met verkoop- en service organisaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in Niederönz, Zwitserland.

Wat was de aanleiding om…

De aanleiding was deelname aan een introductiebijeenkomst van Strategiesuite. Dit was een inspirerende middag die mij aan het denken heeft gezet over het verdere verloop van ons strategie proces. Ik was al begonnen aan het uitdenken en opschrijven van onze strategie. Maar het was nogal een wollig verhaal geworden zonder een heldere koers uit te stippelen.

Hoe is het proces verlopen…

We hebben alle strategische elementen nog een keer doorgelopen, besproken en getoetst. De toets was erop gericht vast te stellen of het gehele verhaal consistent en in begrijpelijke heldere doelen kon worden vertaald.

Ook hebben we er een tijdpad aangehangen en vastgesteld wanneer we welke doelen gerealiseerd willen hebben en welke acties daartoe bijdragen. Dit alles in eenvoudige “Jip en Janneke” taal.

Wat is het resultaat…

Een krachtig strategisch plan, helder verwoord en met een concreet actieplan voor de komende jaren. We weten welke kant we op willen en vooral hoe we dat gaan doen.

Wat was opvallend aan StrategieSuite…

Uniek is de combinatie van theoretische modellen en die praktisch toe te passen zodat er een praktisch uitvoerbaar geheel ontstaat wat ook nog eens uit te leggen valt.

Niet eerder heb ik  in mijn lange carrière een strategie model gezien wat een lang strategisch proces opknipt in praktische blokken, in de termen van StrategieSuite zijn dat de plateaus tijdens het beklimmen van de berg. Waar wil ik staan over een jaar en wat ga ik het komend jaar doen.

Daarnaast was het sparren ook buitengewoon aangenaam. De mensen bij StrategieSuite zijn scherpe en snelle denkers, ze stellen goede dieptevragen, hebben een groot inzicht in strategie en zijn een aangename gesprekspartners.

Verder was het ook buitengewoon ontspannend en leuk om te doen, Op de prachtige locatie hebben we het nuttige met het aangename verenigd.

Een absolute aanrader!

Marius Van der Hoeven, algemeen directeur van Bystronic Benelux.