Strategieontwikkeling

Heb jij hulp nodig bij strategieontwikkeling? Bij strategieontwikkeling gaat om het maken van strategische keuzes. Kiezen om een unieke positie in de markt te zetten en kiezen om je organisatie daar volledig op uit te lijnen. En vooral ook: kiezen waar je mee gaat stoppen. Daar helpt StrategieSuite jou graag mee.

Gratis introductie bijeenkomst

Wat is strategieontwikkeling?

Strategieontwikkeling, ook wel strategische planning of strategische positionering, draait om het vaststellen van de doelen en positionering van de organisatie en vooral: hoe deze doelen gerealiseerd gaan worden. Belangrijke vraag daarbij is: hoe creëert je organisatie waarde voor klanten en wat maakt haar onderscheidend ten opzichte van de concurrent. Wanneer alle strategische opties zijn doorlopen en de gekozen strategie is vastgesteld, is het belangrijk dat iedereen in de organisatie daarnaar handelt en de strategie naar buiten uitdraagt.

Wanneer kiezen voor strategieontwikkeling?

Op een bepaald moment merk je als ondernemer of directie dat het weer nodig is om de ‘stip op de horizon’ scherp te stellen. Je zoekt een antwoord op de digitale trends of je toegevoegde waarde als organisatie minder aanwezig is. Je staat voor grote (her)investeringen zonder goed plan. De vraag trekt aan en je kunt niet meer alles tegelijk. Je twijfelt aan je eigen rol binnen het bedrijf of medewerkers vragen om duidelijkheid. Dit zijn allemaal zaken die vragen om strategieontwikkeling en een goed strategisch plan.

Strategieontwikkeling is de oplossing

Een heldere ‘stip op de horizon’ geeft energie, creëert draagvlak, geeft focus. StrategieSuite helpt ondernemers en directies bij strategieontwikkeling. Binnen het heldere strategieprogramma van 6 tot 8 bijeenkomsten begeleiden we jou en jouw team door het denkproces en nemen we alle strategische opties en consequenties door. De gegarandeerde uitkomst is een duidelijke visie, een heldere strategie en concrete stappen om het doel te bereiken. Maar vooral: draagvlak! Ook voor de realisatiefase hebben we krachtige oplossingen om de energie erin te houden.

Gratis introductie bijeenkomst

Hulp nodig bij strategieontwikkeling?

Heb je hulp nodig bij de strategieontwikkeling of strategische planning van jouw bedrijf? Volg dan het volledig op jouw behoefte afgestemde programma van Strategiesuite. Klik hier voor meer informatie over het programma, of neem contact met ons op voor strategieontwikkeling. U kunt ons bereiken via info@strategiesuite.nl, of via 0341-820 000.