Strategische keuze

Strategische keuzes moeten er uiteindelijk toe leiden dat jij je onderscheidt van de concurrenten en een geheel eigen positie op de markt inneemt. Hierbij kun je denken aan vragen als: wat maakt jouw organisatie uniek in de ogen van jouw klant? En waarin is jouw organisatie anders en beter dan die van de concurrent? Als je de concurrentie wilt verslaan, zul je jezelf moeten focussen op één ding en de rest laten liggen. Maar hoe kom jij tot deze belangrijke strategische positionering en waar moet je beginnen? StrategieSuite kan jou helpen bij het in kaart brengen van een strategieontwikkeling (ook wel strategische planning), waarbij het draait om het nemen van keuzes!

Gratis introductie bijeenkomst

 

Wat zijn strategische keuzes?

Strategische keuzes zullen continu gemaakt moeten worden en zijn een cruciaal onderdeel van jouw succes. Het zijn keuzes die beslissend kunnen zijn voor de ontwikkeling en toekomst van jouw organisatie. Ze worden gemaakt aan de hand van een strategische analyse, waaruit diverse sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen voortkomen. De strategische keuzes dienen vervolgens goed geïmplementeerd te worden in de organisatie, zodat er een stabiel fundament en een goed strategisch plan ontstaat.

Strategische keuzes maakt je met elkaar

Belangrijk is dat wij deze strategische keuzes niet ‘voor’ jou, maar ‘met’ jou maken. Wij geloven in de kracht van samenwerking. In een reeks inspirerende en verhelderende bijeenkomsten bespreken we de kansen die echt impact kunnen hebben op jouw positionering in de markt. Als buitenstaander stellen wij de kritische vragen en geven krachtige input aan jouw visie en strategische keuzes. Met elkaar stellen we de ambities van jouw organisatie scherp, doorlopen we alle strategische opties, creëren we een stabiel fundament en geven we weer richting aan uw organisatie door middel van een strategische planning.

Hoe maak je een strategische keuze?

Bij het maken van strategische keuzes neemt men vaak de persoonlijke drijfveren als uitgangspunt, omdat strategische keuzes vrijwel nooit rationeel gemaakt worden. Er is een sterk menselijk aspect aanwezig, waardoor overtuigingen, ervaringen, persoonlijkheid of onzekerheid veel invloed kunnen hebben op jouw keuzes. StrategieSuite heeft aandacht voor deze aspecten en zorgt voor een goede balans, om tot de juiste keuzes te komen!

Gratis introductie bijeenkomst

Locatie & Contact StrategieSuite

Strategie is ons vakgebied en Suite staat voor een huiskamergevoel. De meest effectieve setting voor het maken van een strategische keuze en een strategische planning is een ontspannen, inspirerende omgeving. Zonder de alledaagse prikkels en druk van het werk. Onze prachtige locatie in Lunteren biedt het allemaal. Neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek op locatie contact op via 0341 – 820 000 of stuur een e-mail naar naar info@strategiesuite.nl.